111-vuotisjuhla onnistui hyvin

Toiminta

111-vuotias Tuusulan Demarit juhli reippaasti

Tuusulan Demarit ry vietti 111-vuotissyntymäpäiviään Hyrylän Torpalla sunnuntaina 3.4. 2011  . Yhdistyksen pitkää taivalta oli tullut juhlimaan 150 hengen joukko, niin että väki täytti koko juhlasalin ja vielä kahvionkin.

Juhlapuheista vastasivat kansanedustaja Merja Kuusisto ja ministeri Lauri Ihalainen. Puheiden välissä kuultiin sopraano Liisa Tiensuuta. Pitkän linjan musiikkimies Jani Uhlenius säesti ja juonsi juhlan.

Kansanedustaja Merja Kuusisto nosti puheessaan esille muun muassa nuorisotyöttömyyden nollatoleranssin.

–         Kaikkien alle 25-vuotiaiden työttömien nuorten on saatava työ-, opiskelu- tai harjoittelupaikka kolmen kuukauden kuluessa. Tämä vaatii resursseja työvoimapalveluihin ja muun muassa ammatinvalinnan ohjaukseen.

–         Tarvitsemme Uudellemaalle myös väestöpohjaa vastaavan määrän koulutuspaikkoja, sanoi Merja Kuusisto puheessaan.

Kuusiston mukaan tärkeimpiä asioita on turvata hyvinvointipalveluiden rahoitus ja terveyspalveluiden kehittäminen.

 –         Terveyserojen kasvu on pysäytettävä. Toimivat terveyskeskukset ovat perusterveydenhoidon tärkein lenkki. Meidän on kehitettävä terveyskeskuksiamme ja taattava niille riittävät resurssit, totesi Merja Kuusisto

Myös Fakta homman Pirre oli saapunut paikalle suoraan Loimaalta tervehtimään juhlivaa yhdistystä.

–         Ja sus siunaa, täällähän on vuoden sienitietäjäkin, huudahti Fakta homman Pirre eli Eija Vilpas nähdessään yhdistyksen oman kansanedustajan Merja Kuusiston.

Loimaan Tikkakerhon puolesta Pirre lahjoitti Merja Kuusistolle muistolautasen, johon kulujen säästämiseksi oli kirjoitettu teksti mustalla tussilla.

–         Sinä Lauri et nyt saa mitään, kun tytöt on sulle jo niin paljon antaneet, sanoi Pirre ministeri Lauri Ihalaiselle.

Tuusulan demarit on Uudenmaan toiseksi suurin sosialidemokraattisen puolueen paikallisosasto. Yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Lehtonen kertoi omassa puheenvuorossaan oman toimitalon Hyrylän Torpan historiasta ja pian alkavasta laajennuksesta.

– Laajennuksen ja remontin myötä saamme liikuntaesteisille sopivan sisäänkäynnin ja wc-tilat. Samalla keittiötä suurennetaan ja uusitaan, niin että Torppa palvelee entistä paremmin tämänkin vuosituhannen käyttäjiä, sanoi Jukka Lehtonen.