Valtuuston puheenjohtajan terveiset Tuusulan kunnanvaltuuston päätöksistä 23.1.2017 kokouksesta

Etusivu

Vuoden 2017 ensimmäinen valtuuston kokous sujui myönteisten asioiden merkeissä. Käsiteltävänä oli mm. kaksi pitkään odotettua asuntorakentamista sisältävää asemakaavaa.

Lahelanpelto II- kaava tuo paljon odotettua tonttitarjontaa niin pientalotonttipuolelle kuin rivitalo/pienkerrostalopuolellekin. Alueen kunnallistekniikan rakentaminen alkanee vielä vuonna 2017 ja ensimmäiset tontit tulevat myyntiin myöskin vielä vuoden 2017 aikana. Alueen rakentuminen on arviolta n. 5-10 vuoden aikana.

Aropelto-kaava on taas ihan Hyrylän ydinalueella Mikkolan koulun vieressä. Aropelto tuo rivitalo- ja kerrostalorakentamista loistavalle paikalle ja rakentaminen alkanee heti kun kaava on vahvistunut. Alue on liitettävissä olemassa olevaan kunnallistekniikkaan vähäisillä kunnallistekniikan rakentamistoimilla. Alue rakentunee alle viiden vuoden kuluessa.

Lisäksi valtuusto päätti ostaa noin 26.7 hehtaarin maa-alueen Tuomalasta, joka on tulevaa Ristikydön aluetta. Maanhankinta on hyvä alku alueen saamiseksi kunnan omistukseen.

Kulttuuritekona voisi pitää myös valtuuston päätöstä, jolla ilmatorjuntamuseon tulevaisuus Tuusulassa osana museotarjontaamme. Kunta ostaa Suomen valtiolta lmatorjuntamuseon maa-alueet, yhteensä noin 3,4 hehtaaria.

Muutoin käsiteltävänä oli joitain henkilövalintoja ja aloitteita. Sosialidemokraatit olivat kaikissa käsiteltävissä asioissa myönteisellä kannalla ja näin asiat myös päätettiin.

valtuustoterveisin,

Arto Lindberg
valtuuston puheenjohtaja

Kommentoi