Tuusulan sosialidemokraattien valtuustoryhmän tiedote 21.1.2017

Etusivu

 

Merja Kuusisto jatkaa Tuusulan sosialidemokraattien valtuustoryhmän johdossa

Tuusulan sosialidemokraatit pitivät valtuustoryhmän kokouksen ennen Hyrylän HSL-kuntalaisinfon alkua Hyökkälän koululla. Ryhmän johdossa jatkaa aiemmin kansanedustajanakin toiminut  erikoissairaanhoitajaMerja Kuusisto. Ryhmän varapuheenjohtajaksi valittiin kauppatieteen maisteri Aarno Järvinen Jokelasta. Vastoin Keltaisen Keskarin tietoja hän siis jatkaa kunnallispolitiikassa ja on ehdolla myös seuraavissa kunnallisvaaleissa. Ryhmän sihteeriksi tuli edelleen haastemies Karita Mäensivu Vanhastakylästä.

Sosialidemokraattien valtuustoryhmä pitää hyvänä että Aropellon ja Lahelanpelto II asemakaavat vihdoin etenevät. Sosialidemokraatit esittävät tontinmyynnin käynnistämistä alueilla mahdollisimman pikaisesti.  Anttilanrannan kunnallistekniikan rakentaminen on aloittava niin, että alueen tontit saadaan myyntiin tämän vuoden syksyllä.  Anttilanrannasta haetaan järvinäköaloja ja ollaan valmiita maksamaan niistä. Puustellinmetsästä taas on tarjottava edullisempia tontteja kokeilevaan rakentamiseen.

”Tuusulan tarvitsee rytminvaihdoksen. Loputtomalle jahkaamiselle on saatava stoppi. Kolme perättäistä muuttotappiovuotta ja niistä seurannut kuntatalouden romahdus on käännettävä talouden nousuun. Tuusulan on saatava aikaan tontteja monipuoliseen asuntotuotantoon ja työpaikkatontteja erilaisten yritysten tarpeisiin. Viime viikolla tuli tieto, että eräs yritys tiedusteli tonttia Etelä-Tuusulasta, johon olisi sijoittunut yli viisisataa työpaikkaa. Taas tarjottiin eioota. Maata Tuusulassa on vaikka millä mitalla, muttei myyntikelpoisia kaavatontteja Etelä-Tuusulassa. Meillä ei ole varaa tällaiseen nahjusteluun”, laukoi kunnanhallituksen 2. varapuheenjohtaja Päivö Kuusisto.

”Joukkoliikenteen kuntoon saattaminen on eräs tärkeimpiä tavoitteita sekä nykyiselle että uudelle huhtikuussa valittavalle kunnanvaltuustolle”, totesi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Arto Lindberg. ”Siirtymällä pormestarimalliin haetaan draivia Tuusulan asioiden hoitoon”, hän jatkaa.

Demariryhmän mielestä Tuusulan on otettava selkeä askel kohti pääkaupunkiseudun liikenneverkkojärjestelmää ja liityttävä HSL:een. Vain HSL-pohjalta voidaan saada korjaus joukkoliikennerappioomme, joka on tärkeimpiä muuttotappion syitä tonttipulan ohella.  

Kommentoi