Tuusulan Demarit ry:n tiedote 23.1.2017

Etusivu

 

Rakennusalan yrittäjä Jani Peltonen valittiin Tuusula Demareiden puheenjohtajaksi

Vuonna 1900 perustetun Tuusulan Työväenyhdistyksen nykyiseltä nimeltään Tuusulan Demareiden puheenjohtajana jatkaa toista vuotta rakennusalan yrittäjä Jani Peltonen Rusutjärveltä. Tuusulan Demarit on jäsenmäärältään toiseksi suurin SDP:n Uudenmaan piirin perusjärjestöistä Tikkutilan Ty:n jälkeen. Yhdistyksen varapuheenjohtajana jatkaa niin ikään toista vuotta erityislastentarhanopettaja Anne Mäkinen Lahelasta. Johtokunnan muiksi jäseniksi äänestettiin Päivö Kuusisto Hyrylä-Paijala-alueelta, Elina Väänänen Lahelasta, Arto Lindberg Riihikalliosta, Jerry Airikka Riihikalliosta, Jorma Sulander Vaunukankaalta, Pentti Aalto Vaunukankaalta, Jukka Virtanen Riihikalliosta, Aki Aaltonen Nahkelasta, ja varalle Kari Stellberg Kirkonkylästä, Pasi Suutari Korkin alueelta ja Erkki Vähämäki Lahelasta.

Johtokunnan järjestäytymiskokouksessa valittiin Jerry Airikka yhdistyksen sihteeriksi, Päivö Kuusisto Torpan isännöitsijäksi ja yhdistyksen taloudenhoitajaksi. Kuusisto on hoitanut näitä tehtäviä yhtäjaksoisesti vuoden 1984 alusta lähtien. Talkoovastaavana jatkaa Jorma Sulander. Jäsenasiainhoitajana jatkaa Päivö Kuusisto. Johtokunnan järjestäytymiskokouksessa hyväksyttiin yhdistykseen kuusi uutta jäsentä.

Puheenjohtaja Jani Peltonen on tyytyväinen johtamansa yhdistyksen kasvusuuntaan. ”Kunnallisvaaleissa tavoittelemme toimialueellemme kattavaa ehdokasasettelua eli viittäkymmentä ehdokasta ja tietysti vaalivoittoa. Nyt Ehdokkaita on neljäkymmentäkolme. Erityisen hyvä tilanne on Lahelassa. Lisää ehdokkaita kaivataan erityisesti Mattilan alueelta ja Kirkonkylästä sekä aivan eteläisimmästä Tuusulasta”, vetoaan Jani Peltonen.

Yrittäjänä Peltonen ihmettelee Tuusulan käsittämätöntä hitautta pienten työpaikkatonttien tuottamisessa. Hänen yrityksensä tukikohta on runsaat sata neliötä ja työntekijöitä yrityksessä on yhteensä kahdeksan. ”Pienyritykset ovat parhaita työllistäjiä ja niitä olisi tulossa vaikka kuinka, kunhan kaavoihin saataisiin vauhtia,” vakuuttaa Peltonen.

Tuusulan Demarit pitää hyvänä, että valtuustolistalla olevat Aropellon ja Lahelanpelto II asemakaavat vihdoin saadaan hyväksyttäviksi. Sosialidemokraatit esittävät tontinmyynnin käynnistämistä alueilla mahdollisimman pikaisesti. Samalla on huolehdittava Anttilanrannan kunnallistekniikan rakentamisen aloittamisesta viimeistään tulevassa huhtikuussa niin, että alueen tontit saadaan myyntiin alkusyksystä, kuten budjettivaltuusto joulukuussa päätti. Puustellinmetsän tontinostajat hakevat halvempia tontteja kokeilevaan rakentamiseen. Anttilanrannasta taas haetaan järvinäköaloja ja ollaan valmiita maksamaan niistä.

”Tuusulan tarvitsee rytminvaihdoksen. Päättämättömyydellä ja loputtomalle jahkaamiselle on saatava stoppi. Kolme perättäistä muuttotappiovuotta ja niistä seurannut kuntatalouden romahdus on käännettävä talouden nousuun. Tuusulan on saatava aikaan tontteja monipuoliseen asuntotuotantoon ja työpaikkatontteja erilaisten yritysten tarpeisiin. Viime viikolla tuli tieto, että eräs yritys tiedusteli tonttia Etelä-Tuusulasta, johon olisi sijoittunut yli viisisataa työpaikkaa. Taas tarjottiin eioota. Maata Tuusulassa on vaikka millä mitalla, muttei myyntikelpoisia kaavatontteja Etelä-Tuusulassa. Onko meillä varaa tällaiseen nahjusteluun?” ihmetteli, kunnanvaltuutettu, Päivö Kuusisto.

”Joukkoliikenteen kuntoon saattaminen on eräs tärkeimpiä tavoitteita sekä nykyiselle että uudelle huhtikuussa valittavalle kunnanvaltuustolle”, totesi johtokuntaan valittu valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg. ”Siirtymällä Pormestari-malliin haetaan draivia Tuusulan asioiden hoitoon”, hän jatkaa.

Jahkailuun ei ole varaa myöskään liikenneasioissa. Vuosikymmenet on ollut aikaa laittaa tätä joukkoliikennettä kuntoon. Nykykonsteilla on menty vain huonompaa suuntaan. Ongelmaa ei ratkaista millään hokkuspokkus-tempuilla tai tulevaisuuden robottiautoilla. Tuusulan on otettava selkeä askel kohti pääkaupunkiseudun liikenneverkkojärjestelmää ja liityttävä HSL:een. Vain HSL-pohjalta voimme saada korjauksen joukkoliikennerappioomme, joka on tärkeimpiä muuttotappion syitä tonttipulan ohella. Jo kohta 10 vuotta suunniteltu Koskenmäen kiertoliittymän laajentaminen tulee saada työn alle heti syksyllä, toteaa Tuusulan Demarien johtokunta kannanotossaan.

Kommentoi