Keskustelutilaisuus: Verotus ja sen muuttuminen

Etusivu

Tuusulan Demarit jatkaa ajankohtaisten aiheiden käsittelyä avoimissa keskustelutilaisuuksissa. Maaliskuun alussa vuorossa on keskustelu verotuksen muuttumisesta.

– Verotukseen liittyen jokaisella on varmaan mielipide, miettii Tuusulan Demarit ry:n tuore puheenjohtaja Jani Peltonen.

Kunnan verotulot pienenevät, kun sosiaali- ja terveyspalveluiden tuotanto ja rahoitus siirtyy pois peruskuntien tehtävistä. Miten kuntiin jäävien palveluiden rahoitus onnistuu, jos uusi organisaatio vie reilun siivun verotuloista. Kuntaliiton ennusteen mukaan peruskuntien veroprosentiksi jäisi vain noin 7 – 8 %. Peruskuntien vastuulle jää uudistuksen jälkeen muun muassa kuntakehitys eli kaavoitus ja kunnallistekniikka sekä kasvatus- ja sivistystoimi, jonka suurimmat toimijat ovat koulut ja varhaiskasvatus.

– Nyt sote-palveluiden osuus Tuusulan menoista on noin 43 % ja veroprosentti Tuusulassa on 19,5. Jos kunnallisvero olisikin vain 7 tai 8 prosenttia, niin miten ihmeessä jäljelle jäävät palvelut toteutetaan, ihmettelee kunnanhallituksen vpj. Päivö Kuusisto.

Tuusulan Demarit ry jatkaa toimintaansa uusin voimin. Puheenjohtajana on nyt Jani Peltonen, rakennusalan yrittäjä, joka työllistää itsensä lisäksi kahdeksan työntekijää. Yrittäjien asiat ovat siis hänelle tuttuja. Sosialidemokraattinen ajatusmaailma ei silti tunnu vieraalta.
– Yhteiskunta, joka tarjoaa jäsenilleen koulutusta ja turvaa, toimivat yhteydet ja paljon muuta, on yrittäjällekin hyvä toimintaympäristö, pohtii Jani Peltonen.

Hyrylän Torpalla (os. Koskelantie 4), Tuusula keskustellaan verotuksesta ja sen muuttumisesta Kuntaliiton veroasiantuntija Jukka Hakolan alustuksen pohjalta ke 2.3. klo 18 alkaen. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Kommentoi