Mauri Keskinen on poissa

Etusivu

Yhdistyksemme pitkäaikaisen puheenjohtajan Mauri Keskisen jäähyväishetki ja muistotilaisuus pidetään Hyrylän Torpalla 7. heinäkuuta 2015 klo 9.30; yksi valkoinen kukka.

Muistokirjoitus

Mauri Keskinen 1952–2015, järjestötoiminnan voimahahmo

Julkisten hyvinvointialojen liiton JHL:n entinen järjestöyksikön vetäjä Mauri Olavi Keskinen kuoli Hyvinkään sairaalassa 1.6.2015 sairauskohtaukseen. Helsingissä 14.4.1952 syntynyt Keskinen oli kuollessaan 63-vuotias.

Mauri Keskinen oli SAK:laisen ay-liikkeen vaikuttavimpia hahmoja vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Hän oli VAL:n edustajana kirjoittamassa sääntöjä, kun Suomeen synnytettiin maan suurin ammattiliitto JHL.

Mauri Keskinen palkattiin 36-vuotiaana palkkasihteeriksi Valtion työntekijäin ja viranhaltijainliittoon. Keskinen oli täysillä mukana yhdessä 1990-luvun näkyvimmässä työehtotaistelussa, kun valtion Rakennuslaitoksen siivoojat ajettiin Engel-yhtymän palkollisiksi ilman entisiä työehtoja. Lopulta siivoojat selättivät Valtionvarainministeriön oikeudessa ammattiliiton tuen turvin.

Ennen ay-uraa Keskinen työskenteli laboratoriomestarina Teknillisessä korkeakoulussa. Työ vei Keskisen muun muassa Grönlantiin, jossa hän huolsi arktisen tutkimusryhmän laitteita.

Mauri Keskinen toimi aktiivisesti SDP:ssä vuodesta 1969 ja sai puolueen kultaisen ansiomerkin jo 50-vuotistunnustuksena. Mauri oli Koskenmäen Työväenyhdistyksen puheenjohtajana vuosina 1982-1986 ja toistamiseen 1996-2004, jolloin yhdistys oli jo nimeltään Tuusulan Demarit ry. Lisäksi hän oli monena vuonna yhdistyksen johtokunnan jäsenenä.

Keskisen johdolla vuonna 1982 yhdistyksessä tehtiin päätös säilyttää ja saneerata työväentalo Hyrylän Torppa. Päätös oli kaukonäköinen ja loi pohjaa yhdistyksen toiminnalle ja kasvulle. Keskinen oli myös kansanedustaja Merja Kuusiston tukiryhmän avainhenkilöitä kaikissa kuudessa vaalikampanjassa, tänäkin keväänä.

Kunnallispolitiikassa Keskinen oli arvostettu erityisesti maa- ja kaavoituspolitiikan tuntijana. Luottamushenkilöura lautakunnissa alkoi jo 1974. Myöhemmin Keskinen kohosi valtuustoryhmän puheenjohtajaksi. Hän oli Tuusulan kunnanvaltuuston jäsen kolme kautta vuosien 1989-2004 välisenä aikana.

Mauria arvostettiin puoluetyössä aatteen miehenä ja linjanvetäjänä, joka osasi pehmentää huumorilla ajoittain jännitteistä järjestötoimintaa.

Lasten harrastuksiin Keskisellä riitti aina aikaa ja niihin hän osallistui myös järjestö- ja valmennustehtävien kautta. Hän toimi 1980- ja 90-luvuilla juniorijääkiekkoilun ja ringeten valmennustehtävissä ja myös TuusKiekon puheenjohtajana. 2000-luvulla hän toimi JäVo:n painijaoksessa.

Vapaa-aikanaan Keskinen harrasti purjehdusta. Toiminta Tuusulanjärven purjehtijoissa oli yhteinen harrastus nuorimman pojan kanssa. Keskinen toimi lisäksi Helsingfors Segelsälskapin HSS:n junioritoiminnassa ja satamakapteenina.

Mauri Keskistä jäivät kaipaamaan lapset Jere, Mikko, Maria ja Akseli sekä vaimo Auli ja lapset Aino ja Kalle, isä Kaarlo, sukulaiset ja lukuisat ystävät.

Jäähyväishetki ja muistotilaisuus pidetään Hyrylän Torpalla 7. heinäkuuta klo 9.30; yksi valkoinen kukka.

Sauli Hievanen, Jaana Koskenranta, Merja Kuusisto ja Päivö Kuusisto
Kirjoittajat ovat Mauri Keskisen työ- ja järjestötovereita sekä ystäviä

 

Kommentoi