RIIHIKALLIOKIN UUDISTUU

Etusivu

Riihikallioon valmistui tämän vuoden alussa  monin tavoin komea Pellava. Tässä Pellava-rakennuksessa on   Riihikallion  päiväkoti, perhekeskus, seurakunnan kerhotiloja. Pikapuoliin valmistuu myös uusi nuorisotalo Pellavan läheisyyteen. Myös lasten leikkikenttä valmistui tälle alueelle. Jo viime kesänä saimme koulun ja päiväkodin sekä yleiseen käyttöön liikunta-urheilukentän. Muutama vuosi sitten Riihikallion koulu peruskorjattiin ja ala-asteen lisäksi tuli myös yläaste. Riihikallion kirjaston sulkeminen saatiin estettyä aktiivisella kansalaisvaikuttamisella!

Paljon uutta on siten saatu Riihikallioon muutaman vuoden sisään. Kauan näitä on jo ehditty odottaa ja nyt odotukset täyttyvät ainakin osittain.  Uutta on vielä tulossa!  Pitkään odotettu ja tärkeäksi koettu vanhustenpalvelukeskus on jo rakenteilla Pellavan viereen. Yrjö ja Hanna-säätiö rakentaa  69 asunnon tehostetun asumisen yksikön ja viereen 52 nykyaikaista etupäässä vanhuksille tarkoitettua vuokra-asuntoa. Nämä talot valmistuvat vielä tämän vuoden aikana.  Lähivuosina on Yrjö ja Hanna-säätiöllä suunnitelmissa  rakentaa vielä yksi palvelukeskus. Lisäksi vanhan ostoskeskuksen paikalle on tarkoitus viiden vuoden kuluessa saada 3-4 asuinkerrostaloa. Myös liiketiloja tulee uusiin rakennuksiin. Pian valmistuvassa palvelukeskukseen tulee erinomaiset tilat esim. konditoria, kahvila, ruokala-yrittäjälle ja erilaisille hoitolaitoksille.

Jo rakenteilla oleva palvelukeskus on todella tärkeä hanke, sillä Riihikallion noin 5000 asukkaasta on jo merkittävä osa vanhuksia – ehkä suhteellisesti eniten Tuusulan taajamista. Palvelukeskus on siten tulossa isoon tarpeeseen. Jostain syystä Tuusulan kunta on varannut vain 24 asuntoa. Tarve on jo nyt ainakin kaksinkertainen!  Sillä tietojemme mukaan tälläkin hetkellä noin 50 tuusulalaista olisi kipeästi palveluasunnon tarpeessa. Riihikalliossa olisi kohta tarjolla ratkaisu näiden akuuttien tarpeiden tyydyttämiseen!

Uudistushankkeiden toteutus on oiva esimerkki asukkaiden aktiivisesta vaikuttamistyöstä, Ilman useiden vuosien sitkeätä tarpeiden esiinnostamista nämä hankkeet olisivat tuskin toteutuneet. Vaikuttamistyötä tarvitaan edelleen niin Riihikalliossa kuin muuallakin Tuusulassa, jotta tuusulalaisten tarpeet tulevat oikealla tavalla toteutetuksi! Jaksamista ja intoa lisää varmasti se, että ainakin joskus tavoitteet konkretisoituvat.

Mauno Lehtinen
puheenjohtaja
Tuusulan Demarit ry

Kirjoitus on julkiastu 13.1.2013 Keski-Uusimaan Lukijan kynästä palstalla.

 

 

 

 

 

 

Kommentoi