Mauno Lehtinen puheenjohtajaksi

Etusivu

Tuusulan Demarit ry:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Mauno Lehtinen Riihikalliosta. Yhdistystä useita vuosia luotannut Jukka Lehtonen oli jo hyvissä ajoin ilmoittanut, ettei halua jatkopestiä puheenjohtajana.

Mauno Lehtinen on taustaltaan vahva sosiaali- ja terveydenhuollon sekä talouden osaaja, toimija ja vaikuttaja. Hänellä on työkokemusta terveydenhuollon suunnittelijana ja talousjohtajana runsaan kymmenen vuoden ajalta. Viimeiset runsaat 20 vuotta hän toimi Näkövammaisten Keskusliiton talousjohtajana, järjestöjohtajana sekä viimeiset kahdeksan vuotta toimitusjohtajana. Eläkkeelle Mauno Lehtinen jäi tämän vuoden syyskuussa, joten nyt on aikaa keskittyä paikalliseen toimintaan.

– Yhdistystoiminnassa meillä on tulevina vuosina kaksi isoa haastetta. Ensimmäinen on yhdistyksen toiminnan ja jäsenistön aktivointi. Meidän tulee saada uusia  ihmisiä innostumaan yhteiskunnallisesta toiminnasta. Toinen iso haaste on yhdistyksen talouden pitäminen kunnossa, niin että voimme muun muassa pitää hienon yhdistystalomme Hyrylän Torpan kunnossa, sanoi vastavalittu puheenjohtaja Mauno Lehtinen Hyrylän Torpalla.

Kunnallispolitiikassa Mauno Lehtinen on ollut mukana jo pitkään. Hän on toiminut luottamushenkilönä muun muassa Tuusulan tarkastuslautakunnassa ja yhden vaalikauden kunnanhallituksessa. Lehtinen on Riihikallion kehittämistoimikunnan, Riihikallion palvelukeskuksen sekä päiväkotikeskuksen hallituksen jäsen.

Lehtinen on ollut myös Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen, HUS:n liittovaltuuston puheenjohtaja sekä tarkastuslautakunnan jäsen. Lehtinen on vammaispolitiikan aktiivinen vaikuttaja ja toimii mm. Vammaisten asumispalvelusäätiö Aspan ja vammaisten työllisyyttä edistävän Vates säätiön puheenjohtajana.

Yhteiskunnallisesta toiminnastaan hän on sosiaalineuvoksen arvonimen. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri erikoisalanaan sosiaalipolitiikka ja kansantalous.

Kommentoi