SDP- Tuusula: Kunnallispoliittinen ohjelma

Etusivu

Tuusulan sosialidemokraattien tavoitteet valtuustokaudelle 2013 – 2016

 

Kuntapalvelut tuovat ihmisille turvaa

Kunnan tehtävä on tuottaa asukkailleen palveluita. Toimivat peruspalvelut tuovat asukkaille turvaa eli elämänvaiheissa. Perusarvomme on oikeudenmukaisuus ja siihen kuuluu, että kaikista pidetään huolta. Sosialidemokraatit arvostavat julkisesti tuotettuja palveluja ja haluavat kehittää niitä. Tarvitsemme myös yksityisiä ja kolmannen sektorin tuottamia palveluja täydentämään kokonaisuutta.

 

Talous kuntoon – kohtuus kunniaan

Palveluiden tuottaminen ja kehittäminen onnistuu vain, jos kunnan talous saadaan kuntoon. Verotuksen on oltava kohtuullista. Tuusulassa ei loputtomiin pystytä tuottamaan yhtä hyviä tai parempia palveluita kuin naapurikunnissa pienemmällä veroprosentilla. Maltillinen veronkorotus on tarpeen, sillä palveluiden leikkaukset ja henkilöstövähennykset eivät ole järkevää toimintaa.

Hallittu väestönkasvu ja taloudellinen toimeliaisuus lisäävät verotuloja. Tähän päästään asunto- ja työpaikka-alueita kaavoittamalla. Aktiivisella maapolitiikalla ja tonttien myyntituloilla rahoitetaan palveluja ja investointeja.

 

Toimimme vastuullisesti palveluiden puolesta

Suuria lupauksia emme voi tässä tilanteessa antaa. Niukkuuden oloissa on täysi työ saada edes nykyinen palvelutaso säilytettyä.

Sen kuitenkin uskallamme luvata, että toimimme päätöksenteossa kuntapalveluiden puolesta ja kuntalaisten tarpeita kunnioittaen. Emme halua järjettömiä budjettileikkauksia emmekä hyväksy henkilöstön irtisanomisia, sillä ne vaikuttavat heti kuntalaisten saamaan palveluun.

 

Kunnallisvaaleissa sinä määräät suunnan!

Vaaleissa ratkaistaan valtuuston ja lautakuntien poliittiset voimasuhteet ja sen myötä kunnan kehityksen linja. Ei ole sama, ketkä kunnan asioista päättävät. Valitse vakaa ja järkevä linja. Äänestä sosialidemokraattia!

 

 

 

 

Kommentoi